vragen.jpg

Vragen

Upload form

 • Waarom zou ik een rekening openen bij NIBC?

  • 100% gratis: elke rekening bij NIBC is altijd helemaal gratis. Openen, transacties uitvoeren, sluiten, je zal nooit een cent betalen voor je rekeningen (met uitzondering van wettelijke taksen).

  • Veiligheid in 3 stappen: NIBC laat je inloggen met een persoonlijke gebruikersnaam, een wachtwoord en een bevestiging met een sms-code of met de app. Je spaargeld op je NIBC rekeningen kan je bovendien enkel naar je tegenrekening of naar één van je andere NIBC rekeningen overschrijven.

  • Geen bijkomende zichtrekening nodig: omdat je bij ons een zichtrekening bij een andere bank gebruikt als tegenrekening, heb je geen nood aan nog een extra zichtrekening, bankkaarten of kosten.

  • Geen ingewikkelde voorwaarden: NIBC wil sparen eenvoudig maken. Daarom hebben wij geen ingewikkelde voorwaarden. Gemakkelijker voor jou, geen kosten en dus een hoger rendement omdat we minder administratief werk hebben.

  • Nooit meer 'rekeninghoppen': omdat je spaarrekening bij ons helemaal gratis is, hoef je hem nooit meer af te sluiten, tenzij je naar het buitenland verhuist. Zelfs als er geen geld op staat, kan je je rekening gewoon aanhouden en later terugkomen.

  Heeft deze informatie geholpen?

  Valt NIBC onder het depositogarantiestelsel?

  Ja, NIBC valt onder het depositogarantiestelsel. NIBC voldoet aan de door De Nederlandsche Bank (DNB) gestelde eisen. Hierdoor valt je spaargeld bij NIBC onder het depositogarantiestelsel.

  Het depositogarantiestelsel garandeert tegoeden tot maximaal 100.000 euro per persoon, per instelling. Dit geldt voor particulieren, ongeacht het aantal rekeningen.

  Voorbeeld: In geval van een gezamenlijke rekening op twee namen is het tegoed gegarandeerd tot maximaal 200.000 euro. Er is geen sprake van een eigen risico.

  Meer informatie over het depositogarantiestelsel

  Heeft deze informatie geholpen?

  Waarom werkt NIBC met sms-codes?

  Met sms-codes kan je overal snel en veilig inloggen en acties in de beveiligde bankomgeving bevestigen. Het merendeel van de Belgen heeft namelijk altijd zijn gsm op zak heeft. De sms’jes die je ontvangt, zijn bovendien gratis.

  Afhankelijk van je telefonieprovider ontvang je sms-berichten vanaf een 4-cijferig nummer of van een gewoon nummer.

  We zullen je nooit om persoonlijke informatie vragen via sms of sms-berichten sturen met links in. Wees steeds waakzaam wanneer je dit soort berichten ontvangt.

  Heb je onze app, dan kan je deze gebruiken in plaats van de sms-codes. Je vindt onze app in de Google Play of App Store.

  Heeft deze informatie geholpen?

  Wat doet NIBC met uw spaargeld?

  We leggen kort uit wat NIBC met je spaargeld doet. Het komt eigenlijk grotendeels hierop neer:
  Van het geld dat jij en andere klanten op de spaarrekening zetten, houden we een deel aan als reserve. Het andere deel lenen we uit.

  NIBC leent bijvoorbeeld aan mensen in Nederland die een huis willen kopen, en aan kansrijke en solide bedrijven: een winkelketen bijvoorbeeld, en een bedrijf dat windmolens bouwt of een fabrikant van fietsen. Dat doen we met name in België, Nederland en Duitsland.

  Voor het uitlenen van dat spaargeld ontvangen wij een rentevergoeding en daarmee kunnen wij aan jou spaarrente vergoeden. Zo ontvang je een goede rente en kan je altijd bij het geld op je spaarrekening. Zo eenvoudig is het.

  Heeft deze informatie geholpen?

  Wat is de rating van NIBC?

  Een kredietrating geeft de kredietwaardigheid aan van een organisatie en zegt iets over de mate waarin die in staat is om schulden terug te betalen. De rating wordt gemeten door gespecialiseerde ratingbureaus. Fitch, Moody’s en Standard & Poor’s zijn wereldwijd de drie bekendste. Deze bureaus evalueren kwalitatieve en financiële factoren (marktaandeel, risico's, winst, liquiditeit, efficiëntie, leningen,…). Omdat ze een ietwat andere set elementen hanteren, kunnen de ratings onderling licht variëren.

  Hieronder vind je de kredietratings van NIBC.

    Long-Term Short-Term Outlook
  Standard & Poor's BBB A-2 Stable
  Fitch BBB F-3 Positive
  Moody's A3 P-2 Stable

  Laatste aanpassing: 12/09/2023. Ga naar www.nibc.com voor actuele ratings en rapporten.

  Heeft deze informatie geholpen?

  Is NIBC financieel gezond?

  Hoe financieel gezond een bedrijf is, kan op veel vlakken gemeten worden. We zetten even de belangrijkste elementen op een rij.

  Een eerste element is rating. Rating geeft de kredietwaardigheid van een bank aan. Bij zowel ratingbureau Fitch als Standards & Poor's is onze score vandaag BBB. Meer over onze rating lees je hier. De rapporten met alle elementen die beoordeeld worden, vind je op www.nibc.com.

  Rating is overigens slechts één van de elementen die van belang zijn. Een ander is bijvoorbeeld de liquiditeitsratio. Uit de jaarcijfers, die we eind februari publiceren, blijkt dat we een zeer solide resultaat hebben geboekt, een sterk eigen vermogen hebben en meer dan voldoende liquiditeit. De jaarcijfers kan je raadplegen op www.nibc.com.

  Tenslotte is nog het belangrijkste dat wij in het kader van het Depositogarantiestelsel onder de controle vallen van De Nederlandsche Bank (DNB). Hierdoor is je spaargeld gegarandeerd voor 100.000 euro per persoon per bank.

  Heeft deze informatie geholpen?

Heb je een vraag voor ons? We bellen je graag op een ogenblik dat het je uitkomt.

Maak een afspraak