Blog over sparen, besparen en andere tips over geld

Upload form

Stad Vs Platteland Blog Banner PSD

Stad of platteland: waar leef je goedkoper?

De drukte van de stad of de rust van het platteland: kiezen tussen beide heeft niet alleen invloed op je levensstijl, maar ook op je portemonnee. Waar woon je het goedkoopst?

Herinneringsbrief Banner Blog PSD

Herinneringsbrief in de bus, wat nu?

Een factuur die net iets te lang onder een stapel post lag, of die ondergesneeuwd zat tussen 27 andere e-mails? Het overkomt ons allemaal wel eens. Hoe duur kan zo’n vergetelheid je komen te staan?

Bijklussen Blog Banner PSD

(Onbelast) bijklussen: wat kan en wat mag?

Pizza’s aan huis leveren, kinderen bijles geven of een handje helpen in het lokale zorgcentrum. Er zijn heel wat manieren om bij te klussen. Alleen: in sommige gevallen moet u uw opbrengst met de fiscus delen, en in andere gevallen niet. Hoe zit dat nu precies? Welke mogelijkheden zijn er? En welke beperkingen? Een introductie.

Crowdfunding Blog Banner PSD

Geld inzamelen voor een goed doel: mag dat zomaar?

Crowdfunding voor een goed doel is heel nobel, maar komt ook met enkele vraagstukken en aandachtspunten. Van vergunningen tot fiscale addertjes: waarop moet je letten?

taux composé

Samengestelde rente: het achtste wereldwonder

Vele kleintjes maken een grote. Dat geldt zeker voor sparen. Ontdek wat samengestelde rente met de jaren kan opleveren.

Camper Blog Banner PSD

Hoeveel moet je sparen voor een camper?

Met de zomer voor de deur, lonkt het avontuur opnieuw. De vrijheid om te gaan waar je wil, de natuur van dichtbij beleven, en dat alles zonder elke dag je koffers te hoeven pakken. Het is geen wonder dat reizen met een camper voor veel mensen bovenaan de bucketlist staat. Maar hoeveel moet je sparen om die droom werkelijkheid te maken?

Geld Tabou Blog Banner PSD (1)

Waarom we niet over geld praten (en dat wel beter doen)

Geld doet de wereld draaien, en toch lijkt erover praten nog steeds taboe. Waar komt dat vandaan, en moeten we daar wat aan doen? Op verkenning met Els Lagrou, experte in financiële geletterdheid.

Sparen Blog Banner PSD

Spaartip: betaal handmatig in plaats van automatisch

In ons digitaal tijdperk zijn automatische betalingen en domiciliëringen de norm. Wellicht klinkt het dan ook paradoxaal om te betalen op een manier die méér aandacht en handwerk vereist. Toch kan dit niet alleen zorgen voor een beter inzicht in je uitgavenpatroon. Het kan je ook een kleine, maar fijne, extra inkomst opleveren.

Afdingen Doe Je Zo

Afdingen als een pro: 10 tips

Ontdek hoe je met afdingen flink kan besparen. Leer enkele technieken voor succesvol onderhandelen op reis, en in eigen land.

Heb je een vraag voor ons? We bellen je graag op een ogenblik dat het je uitkomt.

Maak een afspraak