Getrouwheidsrekening NIBC

Sparen voor projecten

De klassieke gereglementeerde NIBC Getrouwheidsrekening loont op langere termijn

  • Voor spaargeld dat je opzij zet voor langetermijnplannen

  • Onbeperkte looptijd: openen, beheren en sluiten kan op elk moment, én is volledig gratis

  • Kies zelf hoeveel, hoe lang en wanneer je spaart

Upload form

Getrouwheidsrekening van NIBC

Meer waar voor spaargeld dat minimum 12 maanden op je rekening staat

Sparen voor een nieuwe wagen, een wereldreis met de mobilhome, of zonnepanelen op je dak: duidelijke plannen die niet in een-twee-drie gerealiseerd zijn.

Wie actief en regelmatig spaart voor een doel op lange termijn, heeft baat bij een spaarrekening die loont als je spaargeld 12 maanden niet zal gebruiken. Onze NIBC Getrouwheidsrekening is hiervoor een goede keuze.

De basisrente is iets lager, maar samen met de hogere getrouwheidspremie geniet je van een hoger rendement om je plannen, wild of praktisch, waar te maken.

Een hogere getrouwheidspremie van 1,80% (op jaarbasis) voor spaargeld dat je 12 maanden laat staan, én 1,20% basisrente (op jaarbasis) vanaf dag 1

Je spaargeld is beschermd tot 100.000 euro. In geval van faillissement kan je spaargeld boven 100.000 euro verliezen of kan het omgezet worden in aandelen (Bail-in)

Je spaargeld blijft altijd beschikbaar

Gereglementeerde spaarrekening: je betaalt 15% roerende voorheffing op interesten boven 1.020 euro

Dit moet je weten over onze NIBC Getrouwheidsrekening:

Getrouwheidspremie 4x per jaar

De getrouwheidspremie van 1,80% (op jaarbasis) krijg je op geld dat 12 maanden onaangeroerd op je rekening blijft staan. De verworven getrouwheidspremie wordt 4 keer per jaar uitbetaald: telkens op de eerste dag van elk kwartaal.

Basisrente vanaf de eerste cent

De basisrente van 1,20% (op jaarbasis) geldt vanaf de eerste eurocent op je rekening en zolang dat geld op je rekening blijft staan. De verworven basisrente ontvang je elk jaar op 1 januari.

Kan de rente wijzigen?

De rentes kunnen op elk moment worden aangepast. Als je klant bent, sturen we je tijdig een e-mail hierover. Je kan alle geldende rentes vinden op onze website.

Zijn er risico's?

Je spaargeld valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel en is beschermd tot 100.000 euro per persoon, per instelling. Als NIBC Bank N.V. failliet zou gaan kan je het spaarbedrag boven 100.000 euro verliezen of het kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in).

Wat is een gereglementeerde spaarrekening?

Een gereglementeerde spaarrekening heeft een basisrente en een getrouwheidspremie, en moet voldoen aan een aantal wettelijke vereisten. Bij dit type rekening betaal je geen roerende voorheffing op interesten tot 1.020 euro; opbrengsten boven dat bedrag worden belast aan 15%.

Wie kan een Getrouwheidsrekening openen?

Elk meerderjarig persoon die in België woont en daar een fiscale woonplaats heeft, kan een Getrouwheidsrekening openen bij NIBC.

Wie zijn wij?

NIBC is een onderdeel van NIBC Bank N.V. met maatschappelijke zetel in Nederland. Ons Belgisch bijkantoor staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Het Belgisch recht is van toepassing op al onze rekeningen. Lees onze algemene voorwaarden.

Heb je een klacht?

We doen er alles aan om je tevreden te stellen. Toch een klacht? Laat het ons weten op klachten@nibc.be of neem contact op met Ombudsfin. Lees de volledige klachtenprocedure.

Getrouwheidsrekening openen? Lees eerst dit:

Essentiële spaardersinformatie

Tarievenlijst

Algemene voorwaarden

Al onze documenten kan je kosteloos raadplegen op onze website.

Ik open een NIBC Getrouwheidsrekening
Heb je al een rekening bij NIBC? Log dan hier in

Nog niet overtuigd?

Vergelijk heel gemakkelijk of de gereglementeerde getrouwheidsrekening van NIBC voor jou een beter rendement biedt dan de spaarrekening die je hebt bij je huidige bank.

Rente op jaarbasis

1

basisrente

getrouwheidspremie

2

NIBC Getrouwheidsrekening

basisrente

getrouwheidspremie

1.

basisrente

getrouwheidspremie

2. NIBC Getrouwheidsrekening

basisrente

getrouwheidspremie

Deze berekening houdt geen rekening met eventuele roerende voorheffing op de spaaropbrengsten. Bij het selecteren van de rekeningen werden rekeningen met bijzondere voorwaarden (bv. minimumkapitaal) niet uitgesloten. NIBC verwijst hiervoor uitdrukkelijk naar de essentiële spaardersinformatie van de spaarrekening bij de bank in kwestie.

Berekeningswijze

Bron: Spaargids.be

Getrouwheidsrekening openen?

Dat doe je direct. Een Getrouwheidsrekening is in een paar stappen geopend:

Number 1 Step 1

Vul het online formulier in

Number 2 Step 2
Bezorg ons een kopie of foto van je identiteitskaart
Number 3 Step 3

Doe een eerste storting van je tegenrekening naar je nieuwe getrouwheidsrekening bij NIBC.

Waarom NIBC?

coin)

Gratis

Klant worden en je spaarrekeningen beheren doe je volledig online én zonder kosten. Aan verborgen kosten doen we niet mee.

lock)

Veilig

Altijd en overal een veilige toegang tot je spaarrekeningen, op eender welk apparaat. Je spaargeld en je gegevens zijn veilig bij ons.

shield)

Gegarandeerd

Onze bank valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Je spaargeld is beschermd tot 100.000 euro per persoon en per instelling.

search)

Duidelijk

Geen kleine lettertjes of onduidelijke informatie. We zijn een online spaarbank die kiest voor simpel, duidelijk en transparant.

Waar kunnen we je mee helpen?

documenten-en-formulieren.jpg

Documenten

contacteer-ons.jpg

Contact

Bel ons

Open
maandag tot vrijdag: 8u30 - 17u
(op donderdag tot 19u)

Mail ons

Verstuur bestanden

Met de online verzendtool verstuur je in alle veiligheid tot 6 documenten.

Ontevreden?

Laat ons weten waarom: klachten@nibc.be
Lees meer over onze aanpak.

Vragen over privacy?