Over NIBC

Geschiedenis en achtergrond

Upload form

NIBC is onderdeel van NIBC Bank N.V. (NIBC), een gevestigde Nederlandse bank. NIBC is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Je spaargeld valt daarmee onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

In 1945 is NIBC opgericht door de Nederlandse overheid voor de financiering van de naoorlogse wederopbouw. Zij is voortgekomen uit de Maatschappij tot Financiering van Nationaal Herstel.

De naam van deze maatschappij werd in 1971 veranderd in De Nationale Investeringsbank. De bank werd in 1999 overgenomen door de pensioenfondsen ABP en PGGM, en omgedoopt tot NIB Capital N.V.

In 2005 kocht een consortium van internationale financiële instellingen en investeerders, samengebracht door J.C. Flowers & Co, alle uitstaande belangen. NIBC Holding N.V. werd gevormd. Vervolgens is de naam veranderd in NIBC Bank N.V..

Vandaag biedt NIBC Bank N.V. 600 middelgrote ondernemingen en ruim 400.000 retail klanten klantgerichte producten en diensten aan, vanuit haar vestigingen in Den Haag, Frankfurt, Londen en Brussel. NIBC Bank N.V. maakt ondertussen deel uit van de investeerdersgroep Blackstone. Meer over de specifieke expertise en sectoren van NIBC Bank N.V. vind je op www.nibc.com.

Heb je een vraag voor ons? We bellen je graag op een ogenblik dat het je uitkomt.

Maak een afspraak