apps-goedkoop-reizen.jpg

juli 2016

Welke apps helpen je goedkoop te reizen?

Wie in het buitenland met een debet- of kredietkaart betaalt of geld afhaalt, moet daar vaak kosten voor betalen. Maar hoeveel precies?

Om in een lokale winkel snel uit te rekenen hoeveel een geafficheerde prijs in euro bedraagt, kan je gemakkelijk een omrekening maken met de gratis app XE Currency (ook voor Android et iPhone). Die maakt de berekening voor 150 munteenheden.

Als je nog op zoek bent naar een betaalbare manier om te reizen, gebruik dan de app van Eurostop voor Android ou iPhone, een initiatief van Taxistop. Daarmee kan je in heel Europa reispartners zoeken om je vervoerskosten mee te delen. Ter plaatse kan de app je helpen om snel een lift te vinden.

Zoek je nog naar een slaapplaats? Via de mobiele apps van TrivagoBooking.com en Hotels.com kan je het aanbod, de prijzen en de beschikbaarheid van hotels checken en vergelijken. Met de app van HotelsCombined (Android of iPhone), kan je zelfs in de databanken van meerdere hotelsites zoeken. Het kan nog goedkoper als je bij particulieren slaapt. Daarvoor gebruik je de Airbnb-app of de Couchsurfing-app.