Buitenschoolse Activiteiten

september 2016

Goedkopere buitenschoolse activiteiten

Recycleer je uitrusting!

In plaats van nieuw materiaal te kopen, kun je vrienden en familie vragen wie je kan voorzien van een racket voor de een, een kimono voor de ander, enzovoort. Vergeet niet om een beroep te doen op sociale netwerken of om tweedehands websites af te struinen, die in deze tijd van het jaar bijzonder goed gevuld zijn. Veel sportclubs en muziekacademies stellen ook materiaal beschikbaar voor beginners.

Ga op zoek naar kortingen en subsidies

Veel sportclubs en muziekacademies geven korting als er al een gezinslid is ingeschreven. Sommige bieden ook lidmaatschapskaarten aan die recht geven op kortingen. Informeer ook bij je ziekenfonds, want de meeste bieden subsidies voor buitenschoolse activiteiten. Sommige werkgevers dragen ook bij in de kosten van stages of sportactiviteiten, dus vraag het na bij je HR-afdeling! Tot slot kan de studentenkaart van de school ook de sleutel zijn tot het krijgen van kortingen.

Kies een activiteit bij jou in de buurt

De meeste lokale culturele en sportfaciliteiten bieden kortingen aan voor inwoners. Bovendien bespaar je geld op vervoer!

Probeer te onderhandelen

Als je niets vraagt, krijg je ook niets. En soms loont lef! Kortom, probeer te onderhandelen over de prijs als je je kind inschrijft voor een activiteit. Je hebt niets te verliezen. Integendeel zelfs.

Probeer groepsaankopen

Groepsaankopen werken heel goed voor energie, schoolspullen, enzovoort. Waarom niet voor buitenschoolse activiteiten? Groepeer gezinnen waarvan de kinderen dezelfde activiteit willen doen. Misschien krijg je wel korting!

Heb je een vraag voor ons? We bellen je graag op een ogenblik dat het je uitkomt.

Maak een afspraak